Wandelconcert: /mu:v/

Datum/Tijd
Date(s) - 6 juni 2024
12:30 - 13:15

Locatie
Sint-Laurentiuskerk (concerten)

Categorieën


Eenmaal per maand van oktober tot juni vergasten gedreven muzikanten u op hun muzikaal talent in de Neo-byzantijnse sfeer van de Sint-Laurentiuskerk.

Deze maand:

/mu:v/

houtblaastrio

Verscheidenheid is een rijkdom… Célestine Wacquez (dwarsfluit), Moïra Michelazzo (klarinet) en Mavroudes Dakis Troullos (fagot) hebben verschillende achtergronden en ervaringen op belangrijke podia. Ze verkennen en beheersen hun altar ego-instrumenten door en door. Nu vormen ze samen / mu:v /, het spettelende trio met grote gevoeligheid en gedrevenheid als troef.

Ook op dit programma staat de diversiteit centraal : van de speelse melodieën van Jacques Ibert (Frankrijk), tot de rijke harmonieën van Bohuslav Martinů (Tsjechie), en de dynamische contrasten van Alexandre Tansman (Polen). Het publiek wordt meegenomen op een reis door diverse muzikale landschappen. Belangrijker nog : muziek verenigt de verscheidenheid en maakt daarmee de belevenis van de luisteraar nog dieper, boeiender en rijker!

♪ Cinq Pièces en Trio Jacques Ibert (1890-1962)
♪ Quatre Madrigaux Bohuslav Martinů (1890-1959)
♪ Suite pour Trio d’Anches
I. Dialogue
II. Scherzino
III. Aria
IV. Finale
Alexandre Tansman (1897-1986)

Célestine Wacquez studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Luik (België) bij Toon Fret, waarna ze haar opleiding voortzette aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Carlos Bruneel, waar ze mentorship kreeg van vele vooraanstaande fluitisten. Ze is een gepassioneerde en nieuwsgierige muzikant, met interesse in vele verschillende muzikale gebieden (zoals orkest, kamermuziek, historische uitvoeringspraktijk, hedendaagse muziek, enz.). Célestine wordt regelmatig uitgenodigd om te spelen in verschillende orkesten zoals La Monnaie, het Belgisch Nationaal Orkest, het Orchestre Philharmonique Royal de Liège en de Musique Royale des Guides (het Belgisch Nationaal legerorkest), onder andere. Sinds 2020 bekleedt ze de positie van eerste fluit in Youth Orchestra Flanders. Ze is ook zeer actief in kamermuziek, waar ze regelmatig speelt met verschillende musici. In 2021 werd Célestine geselecteerd als artiest voor het Gent Festival (Vlaanderen Festival) voor hun “Horizon” project. Ze is mede-oprichter van het trio Aster en het houtblazerskwintet Udana.

Moïra Michelazzo behaalde haar Bachelor of Arts in Klassieke Muziek, Klarinet aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, en vervolgde haar studie met een Masterdiploma, Magna Cum Laude, in juni 2022. Momenteel voltooit ze een postgraduaat aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als 1ste klarinettist won ze de auditie voor Youth Orchestra Flanders en speelt daar sinds juni 2022. In 2021-2022 was ze lid van de Orkestacademie van De Munt en het Nationaal Orkest van België. Als freelancer heeft ze opgetreden met orkesten zoals Opera Ballet Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België, de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht en l’Ochestre du Printemps. Moïra is een gepassioneerde kamermuzikante, in november speelde ze haar eerste concert met mu:v en in Den Haag maakt ze deel uit van Trio Orelia. Ze volgde masterclasses bij vooraanstaande klarinettisten en musici zoals Roeland Hendrikx, Arno Piters, Bart Watté, Julien Hervé, Antonio Capolupo, Annelien van Wauwe, Nele Delafonteyne, Olivier Patey, Juan Ferrer en vele anderen.

Geprezen door Crescendo Magazine als ”een musicus van grote gevoeligheid”, heeft Mavroudes Dakis Troullos recitals gegeven in de grootste concertzalen van Europa, zoals het Amfitheater van de Philharmonie in Parijs, de Elgar Room van de Royal Albert Hall, de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam en het Konzerthaus Berlin. Hij trad op als solist met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, het Orchestre de Nivelles, Antwerpen Camerata, onder andere, en hij wordt vaak gevraagd voor gerenommeerde festivals zoals het Festival Radio France Occitanie Montpellier. Met vele internationale competities heeft Mavroudes eerste prijzen behaald. Hij geeft fagot les aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Sint-Pieters Woluwe Brussels, en hij is een doctoraatsstudent in de kunsten aan de LUCA School of Arts. Zijn naam is te vinden op opnames op het Harp&Co label. Mavroudes Troullos’ recital partners zijn Lily Maisky – piano en Roberta Brambilla – harp.

 

 

 

Vrije bijdrage
De kerk is toegankelijk voor rolstoelen via de Van Schoonbekestraat 155